РОЗВИВАТИСЬ – ЗНАЧИТЬ ЗМІНЮВАТИСЬ
ІННОВАЦІЇ ЗАРАДИ ЗМІН

Публікації, впорядковані по даті: лютого 2019

Вівторок, 26 лютого 2019 17:07

Чи потрібен конспект заняття?

     Якість сучасного заняття  визначається якістю підготовки до нього, а підготовка - це не що інше, як  його моделювання або проектування, оформлене у вигляді конспекту заняття  (короткого або розгорнутого). У звичному розумінні  конспект - це короткий виклад певного масиву інформації. Однак у педагогіці в термін «конспект заняття» закладається поняття, яке в значній мірі відрізняється від звичайного уявлення про конспекти.  У сучасній педагогічній науці конспект  заняття (уроку) - це повний і детальний план майбутнього заняття, який відображає його зміст і включає розгорнутий опис його ходу. У зв'язку з цим часто вживаються  словосполучення «план-конспект заняття»,  «технологічна карта заняття»,  які точніше відображають суть даного поняття.

     Спробуємо розібратись, навіщо ж потрібен конспект заняття?

Понеділок, 18 лютого 2019 19:25

Інтеграція. Як? Навіщо?

Той, хто серйозно прямує до пізнання істини,

не повинен займатися якоюсь однією наукою,

бо всі вони тісно взаємопов’язані.

Рене Декарт

Інтеграція (від лат. "повний, цілісний") - це створення нового цілого на основі виявлення однотипних елементів і частин із кількох раніше розрізнених одиниць (навчальних предметів, видів діяльності тощо). З позиції педагогічних наук інтеграція – це процес взаємопроникнення наук, не розчинення одне в одному, а об’єднання в єдине ціле раніше ізольованих частин, внаслідок якого основні компоненти дисциплін синтезуються в цілісну систему.

Інтегроване навчання (Адаптовано з “Natural Curiosity: A Resource for Teachers” University of Toronto OISE) – це навчання, яке ґрунтується на комплексному підході. Освіта розглядається через призму загальної картини, а не ділиться на окремі дисципліни.

Опубліковано в Викладання